Evenimente

Expozitie de artă - ediția de crăciun

Expozitie de artă - DE RÂNDUL PAȘTILOR

Perioada

15-04 / 09-05-2021

Locație

Muzeul National al Țăranului Român, București

Sală

Sala Tancred Bănăţeanu

Intrare

adulți - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor - 2 lei.

Muzeul Naţional al Ţaranului Român vă aşteaptă joi, 15 aprilie 2021, ora 17.00, la vernisajul expoziţiei de icoane încondeiate pe ouă de struț, De Rândul Paștilor, care va avea loc la Sala „Tancred Bănăţeanu”. Prin expunerea colecții de autor, 60 de icoane încondeiate pe ouă de struț realizate de Mariana Andone-Rotaru, în asociere tematică cu icoane pictate pe sticlă din colecțiile Muzeului Țăranului şi ale Muzeului de Etnografie Braşov, vom prezenta publicului larg o abordare inedită a Oului Pascal, mijlocită de dialogul dintre cele două tipuri de exponate.

Expozitie de artă - ediția de crăciun

Trico Lona - Knitwear Crochet despre creațiile MaryAndo

In liniștea anului 2020 am aflat ce este într-adevăr valoros, ce este permanent și important. Lucrurile s-au sedimentat și în această stare de contemplație am găsit noi oportunități benefice pentru comunitate și pentru noi. 2020 a fost anul în care Mariana Andone-Rotaru a creat în inima Transilvaniei brandul MaryAndo fior d`or.

Expozitie de artă - ediția de crăciun

cotidianul Faclia - Inedit: icoane pe ouă de struț

Prestigiosul academician Marius Porumb, directorul Institutului clujean de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române, a avut bunăvoința de a prezenta punctul său de vedere despre arta plasticienei iconograf arheolog Mariana Andone-Rotaru, care își va expune lucrările la Muzeul Țăranului Român (MȚR) din București, începând cu data de 15 aprilie 2021. Referințele academicianului Marius Porumb - întotdeauna exemplare prin ţinuta şi autoritatea ştiinţifică - consacră, în fapt, un talent până acum ascuns în universul atelierului de lucru.

Expozitie de artă - ediția de crăciun

TVR Moldova - Matinalii:

În ajunul Sărbătorilor Pascale, Muzeul Național al Țăranului Român lansează o expoziție cu 60 de icoane încondeiate pe ouă de struț, prezentând astfel o abordare inedită a Oului Pascal. Când poate fi vizitată expoziția ne-a povestit arheologul și muzeograful Mariana Andone.

Expozitie de artă - ediția de crăciun

REPORTAJ/Cluj: Un istoric încondeiază pe ouă de struț, cu foiță de aur și printr-o tehnică inedită, icoane de 300 de ani

În tihna satului clujean Morişti, ascunsă de zgomotul lumii, Mariana Andone Rotaru - istoric, arheolog, fost director al Muzeului de Istorie din Turda - transpune pe ouă de struţ, printr-o tehnică pe care a inventat-o, teme religioase din icoane pe sticlă, pictate în Transilvania în secolele XVIII - XIX.

Expozitie de artă - ediția de crăciun
Expozitie de artă - ediția de crăciun

Radio România Actualități: Oamenii care mișcă România

Expozitie de artă - ediția de crăciun

TVR 1 - Cu capu-n zori

Expozitie de artă - ediția de crăciun

Expozitie - De Paști în Țara Bârsei

Perioada

04-05 / 31-05-2021

Locație

Muzeul Civilizației Urbane Brașov

Sală

Intrare

Expoziție dedicată sărbătorilor pascale, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului. Impresionantă în cadrul expoziției este prezența Icoanei „Maica Domnului cu Pruncul”, încondeiată pe ou de struț după un izvod din Șcheii Brașovului, autor Mariana Andone-Rotaru, 2021, care a îmbinat ineditul cu meșteșugul tradițional, dând naștere unui mod unic de decorare a oului.